Särkänniemi ja laitteita

Särkänniemiemen elämyspuisto on huvilaitteiden, Akvaarion, Delfinaarion, Planetaarion, Lasten Eläintarhan, Taidemuseon ja Näsinneulan muodostama huvipuisto. Kesäisin avoinna olevaan elämyspuistoon huipentuu monen pienen kesäloma. Hattaraa ja jäätelöä kuluu, jos laitteissa kieppuminen alkaa huimata.

Särkänniemen huvilaitteet

Half-Pipe Särkänniemessä

Vauhtia riittää, kun Särkänniemen useat laitteet vispaavat kyydissäolijoita. Moniin laitteisiin on turvallisuussyistä pituusrajat. Listan laitteista ja pituusrajoista löydät täältä.

{gallery}images/kuvat/tampere/nahtavaa/sarkanniemi/laitteet{/gallery}

 

Angry Birds Land

Särkänniemen huvipuistoon ensimmäisenä maailmassa avattu Angry Birds Land. Alueella on uutta ja vanhaa teemoitettuna Angry Birds aiheilla.

Uusia laitteita ovat Majakka sekä Angry Birds Ride. Alueella on myös Seikkailurata, Angry Birds Shop sekä herkutteluun Mighty Eagle Snacks ja Red Bird Sweets. Huvipuistopelejä ovat Pig Popper ja Ankkalampi

Lue lisää: Angry Birds Land

 

Akvaario

Kala- ja eri vesieläinlajeja Särkänniemen akvaariosta löytyy yli 200 kappaletta. Akvaariossa on lajeja ympäri maailmaa, mutta myös kotimaisia lajeja on edustettuina.

Akvaariossa järjestetään myös näytösruokintoja, jolloin pääsee seuraamaan vaikka pirajoiden ruokahetkeä. Akvaarion nettisivuilla toimii Ahdin Akatemia, jossa on oppimateriaalia ja syventävää tietoja kalojen vedenalaisesta maailmasta.

Lue lisää Särkänniemen Akvaario

 

Delfinaario

Delfinaarion sisäänkäynti

Vuodesta 1985 asti toiminutta delfinaariota pyörittävät viisi pullokuonodelfiiniä. Särkänniemen Delfinaariossa tempuillaan ihastuttavat Veera, Näsi, Delfi, Leevi ja Eevertti. Nämä veijarit täytyy nähdä paikanpäällä. Netissä on myös Särkänniemen Merinisäkäsakatemia, jossa on laajasti esitelty merinisäkkäiden mielenkiintoista maailmaa.

Esitysten lisäksi Delfinaariossa tehdään tutkimustyötä luonnossa elävien delfiinien suojelemiseksi.

Lue lisää: Särkänniemen Delfinaario

 

Planetaario

Ota nojatuolissa mukava asento, sillä koko taivaan kattava Planetaarion elokuvateatteri vie katsojat matkalle tähti- ja elokuvanäytösten seikkailuihin.

Nykyaikaisilla laitteilla Planetaariossa voidaan luoda lähdes ihmisen näkökentän kattava ympäristö. Tarkka HD-projektori ja monikanavainen Dolby Surround -laitteisto luovat moniulotteisen näkö- ja kuuloaistimaailman.

Planetaario on avoinna ympäri vuoden ja siellä esitettävä ohjelmisto uudistuu vuosittain.

Lue lisää: Särkänniemen Planetaario

 

Näsinneula

Näsinneula ja Särkänniemi

Kun haluat nähdä Tampereesta "kaiken", nouse pohjoismaiden toiseksi korkeimpaan näköalatorniin, Näsinnaulaan. 168 metriä korkean Näsinneulan huipulla toimii pyörivä Ravintola, jonka alapuolella on näköalatasanne. Näköalatasanne sijaitsee 120 metrin korkeudella ja sinne pääsee pikahissillä.

Näsinneula rakennettii vuosina 1970 - 1971. Torniosan korkeus on 134.5 metriä ja teräs- ja lasikuitumastolla korotettuna korkeutta kertyy 168 metriä. Näsinneulaa korkeampi torni pohjoismaissa on vain Tukholman Kaknästorni, joka on 155 metriä. (170 m antennin kanssa).

Ravintola Näsinneula

Ravintola Näsinneula sijaitsee näköalatasanteen yläpuolella, 124 metrin korkeudessa. Erikoisuutena Ravintolassa on sen pyörivä tekniikka, joka pyöräyttää ravintolan ympäri kerran 45 minuutissa, jolloin koko ruokailun ajan voi nauttia vaihtuvista mahtavista maisemista. Tunnelmalliseen ja korkeatasoiseen Ravintola Näsinneulaan täytyy tehdä pöytävaraus etukäteen.

{gallery}images/kuvat/tampere/nahtavaa/sarkanniemi/nasinneula{/gallery}

 

Lue lisää: Särkänniemen Näsinneula

Sara Hildénin Taidemuseo

Sarah Hildénin Taidemuseo Tampereen Särkänniemessä

Särkänniemen huvipuiston vauhdin vastakohdaksi voi käydä Sara Hildénin Taidemuseossa ja Café Sarassa virkistäytymässä.

Sara Hildén (1905 - 1993) keräsi elämänsä aikana runsaan kokoelman taidetta, yli 4600 teosta. Taidemuseon ylläpidosta vastaa Tampereen kaupunki, mutta kokoelman omistaa Sara Hildénin säätiö. Kokoelma on pysyvästi sijoitettu Sara Hildénin Taidemuseoon. Näyttelyn teokset vaihtelevat vuosittain.

Näyttelyssä on kokoelman klassikoita sekä uushankintaa kotimaasta sekä ulkomailta. Taidemuseossa järjestetään tilauksesta maksullisia opaskierroksia. Taidemuseon yhteydessä toimii Café Sara, jossa voi virkistäytyä kahvilassa leivotuilla herkuilla. 40-paikkaisen Café Saran voi myös varata yksityistilaisuuksiin.

{gallery}images/kuvat/tampere/nahtavaa/sarkanniemi/taidemuseo{/gallery}

Lue lisää: Sara Hildénin Taidemuseo

 

Lasten Eläintarha

Lasten Eläintarhassa on myös lampaita

Särkänniemen eläintarhassa tapaat alpakoita, lampaita, poneja ja luppakorvaisia kaniineja sekä muita Lasten Eläintarhan asukkaita. Varaudu siis eläimelliseen menoon ja käy moikkaamassa eläintarhan kaunottaria Lindaa ja Lolaa, noin 40 cm korkeita possutyttöjä.

Lue lisää: Lasten Eläintarha

 

Tampereen Särkänniemi Oy

Laiturikatu 1, 33230 Tampere

www.sarkanniemi.fi

Muuta hyödyllistä tietoa